Content not available

The content you request is available in full for registered users only.

Please login for full access

Vergroenen Tramkade
Vergroenen Tramkade
D66 wil dat de gemeente op korte termijn de Tramkade inricht als groen en autovrij gebied, waar de verbinding centraal staat met de Verkadefabriek en Willem Twee.
Thema
Openbare Ruimte
Soorten innovaties
  • Klimaatadaptatie
  • Gebouwde omgeving

De Tramkade als groen en autovrij gebied, waar de verbinding centraal staat met de Verkadefabriek en Willem Twee. D66 wil permanent investeren in deze culturele hotspot. Nu is de toekomst van het terrein onzeker.

De gemeente heeft het gebied van de Tramkade voor 10 jaar (t/m 2025) vrijgegeven voor culturele experimenten en activiteiten. En met succes! Na 2025 is er echter onzekerheid over het voortbestaan van de Tramkade. Door de onzekere toekomst durven ondernemers nu niet altijd te investeren. D66 wil dat de Tramkade een permanente proeftuin voor culturele activiteiten blijft.

Leg er een stadspark aan en zoek verbinding met de Verkadefabriek. Alle kans op succes, omdat ondernemers die er nu zitten meer zekerheid willen“, aldus D66 raadslid René van der Kerkhof. “Wel wil D66 weten wat de financiële consequenties zijn van deze plannen“.

Oorsprong van het idee
  • Initiatief van D66
Resultaten & Speerpunten
Bereikt in afgelopen periode
Icons made by Freepik from www.flaticon.com