Content not available

The content you request is available in full for registered users only.

Please login for full access

Onderwijsvrijwilliger 2017
Onderwijsvrijwilliger 2017
Henny Pinkse werd de onderwijsvrijwilliger van 2017!
Thema
Onderwijs
Soorten innovaties
  • Onderwijsinnovatie

Een nietsvermoedende Henny Pinkse (op school beter bekend als ‘Henny Klus’) werd op maandagmiddag 8 mei met een smoesje naar OBS de Hobbit gelokt. Er zou een probleem met de riolering zijn waar hij even naar zou moeten kijken. Dus kwam Henny op de eerste dag na de meivakantie in zijn werkplunje naar school….

Maar wat hij niet wist…..dat maanden eerder directeur Mary-Ann van Hoof en een aantal leerkrachten Henny hadden genomineerd om de Onderwijsvrijwilliger van het Jaar te worden! Ze hadden de nominatiebrief ingestuurd vergezeld van een aantal lieve en prachtige brieven van de leerlingen. Daarin worden heel veel mooie en bijzondere dingen over Henny gezegd. Henny staat sinds zijn vervroegde pensionering al 11 jaar vrijwillig klaar voor OBS de Hobbit om allerlei klussen op school te doen (zelfs in vakanties benadrukt de directeur!). Henny pakt elke klus aan en heeft zich onmisbaar gemaakt voor de school. Of zoals een van de kinderen het in de brief verwoordde: ‘als Henny er niet zou zijn, zou de hele school stuk gaan’. De school wilde hem heel graag eens extra in het zonnetje zetten omdat Henny dit dubbel en dwars heeft verdiend!

En wat Henny ook niet wist…hij had vorige maand volgens de deskundige jury inmiddels de titel van Onderwijsvrijwilliger van het Jaar toegekend gekregen na een spannende strijd met de genomineerde kandidaten van andere basisscholen!

En wat hij nog meer niet wist…op school was er ter gelegenheid van dit feestelijke feit een prachtig ‘Henny Klus-lied’ voor hem gemaakt om Henny -die op de Hobbit door iedereen op handen wordt gedragen- nog eens extra in het zonnetje te zetten. In de ochtend was het lied stiekem al fanatiek geoefend door alle kinderen en leerkrachten. Alle leerkrachten en kinderen (ook die van de dependance aan het Laaghemaal) waren die middag om 14.00 uur in de aula aan de Hoge Kamp verzameld voor de feestelijke uitreiking.

In plaats van de riolering te moeten repareren werd de nietsvermoedende Henny de aula dus in geloodst waar hij met een oorverdovend gejuich en applaus werd ontvangen! Op het podium werd hem de onderscheiding Onderwijsvrijwilliger van het Jaar uitgereikt door D66 raadslid Bilal Kaya. Henny was helemaal overdonderd, verrast en verguld met de onderscheiding! Bilal sprak Henny toe en overhandigde hem een bijbehorend bloemetje en attentie. Vervolgens werd Henny luidkeels toegezongen door de hele school. Henny genoot zichtbaar van dit alles. Het was al bijeen een geweldige en feestelijke happening!

Na schooltijd werd er onder het genot van koffie, thee en taart nog lang nagepraat over de feestelijke uitreiking samen met alle leerkrachten en vrijwilligers van de Hobbit. En bleek uit de verhalen eens te meer, hoe zeer Henny gewaardeerd wordt op de Hobbit door de hele schoolbevolking en hoe blij de school was dat ze de kans kreeg om dat op deze speciale middag nog eens extra te tonen aan Henny!

Henny, namens D66 ’s-Hertogenbosch nogmaals gefeliciteerd met je onderscheiding en we hopen dat je nog heel lang je mooie vrijwilligerswerk op de Hobbit mag blijven doen!

Oorsprong van het idee
  • Initiatief van D66
Resultaten & Speerpunten
Bereikt in 2015-2018
Icons made by Freepik from www.flaticon.com