Content not available

The content you request is available in full for registered users only.

Please login for full access

Onderwijsvrijwilliger 2015
Onderwijsvrijwilliger 2015
Marlies Verbrugh werd de Onderwijsvrijwilliger van 2015!
Thema
Onderwijs
Soorten innovaties
  • Onderwijsinnovatie

Vrijwilligster Marlies Verbrugh is uitgeroepen tot ‘Onderwijsvrijwilliger van het jaar 2015’ van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Donderdagmiddag 12 maart werd zij op Kindcentrum De Kameleon aan de Leonardus van Veghelstraat in het zonnetje gezet.

Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse uitreiking van deze onderscheiding voor onderwijsvrijwilligers. Initiatiefnemer Bilal Kaya (D66) is blij met het resultaat: ’Tussen alle inzendingen sprong de inzending van de kinderen van De Kameleon eruit’. D66 ’s-Hertogenbosch vindt onderwijsvrijwilligers van ongelofelijk groot belang voor het onderwijs. Zij verdienen het om positief in de schijnwerpers te staan.

De leerlingen vinden Marlies “aardig” en “vrolijk” en ze helpt vaak in de schoolbibliotheek. Daarnaast valt ze vaak in voor andere vrijwilligers. Ze helpt ook nog al eens met het begeleiden van schoolreisjes en dagjes weg.

Eerder wonnen Ans van Krieken van basisschool Haren, Donk en Reit en Josje Verhallen van basisschool De Hobbit deze onderscheiding. De inzendingen zijn beoordeeld door een vakkundige jury uit het onderwijsveld, bestaande uit Karlijn Heesen, Wim Pelgrim en Bram de Jong.

Oorsprong van het idee
  • Initiatief van D66
Resultaten & Speerpunten
Bereikt in 2015-2018
Icons made by Freepik from www.flaticon.com