Content not available

The content you request is available in full for registered users only.

Please login for full access

Nieuwe Onderwijscampus met 200 studentenwoningen
Nieuwe Onderwijscampus met 200 studentenwoningen
Op de plek van het gebouw van de voormalige kunstacademie AKV Sint Joost ontwikkelt Avans Hogeschool een nieuwe campus waar studenten kunnen leren en wonen. In totaal komen er 200 nieuwe studentenwoningen en een ondergrondse parkeergarage. In het nieuwe schoolgebouw komen de opleidingen die momenteel nog op tijdelijke locaties zijn gevestigd aan het Hervenplein, Stationsplein en Parallelweg.
Thema
Onderwijs
Soorten innovaties
  • Gebouwde omgeving
  • Onderwijsinnovatie

Op de plek van het gebouw van de voormalige kunstacademie AKV Sint Joost ontwikkelt Avans Hogeschool een nieuwe campus waar studenten kunnen leren en wonen. In totaal komen er 200 nieuwe studentenwoningen en een ondergrondse parkeergarage. In het nieuwe schoolgebouw komen de opleidingen die momenteel nog op tijdelijke locaties zijn gevestigd aan het Hervenplein, Stationsplein en Parallelweg. De bouw start na de zomer 2022 en is in 2024 gereed.

Hiermee gaat een langgekoesterde wens van D66 in vervulling: een echte Onderwijscampus waar studenten elkaar makkelijk ontmoeten, met elkaar samenwerken en kennis delen.

 

Oorsprong van het idee
  • Initiatief van D66
Resultaten & Speerpunten
Bereikt in afgelopen periode
Icons made by Freepik from www.flaticon.com