Content not available

The content you request is available in full for registered users only.

Please login for full access

Grasso
Grasso
Het voormalige kantoorpand van de Grasso wordt de komende jaren doorontwikkeld tot een centrum voor innovatieve en jonge bedrijven. Starters binnen de ICT-sector zijn de beoogde doelgroep.
Thema
Ondernemen
Soorten innovaties
  • Overig

In het voormalige kantoorpand van Grasso aan de Parallelweg krijgt het  bedrijvencentrum Grasso de komende jaren steeds meer vorm. De gemeenteraad heeft daar in 2016 4 miljoen euro voor beschikbaar gesteld om te investeren in het gebied rondom de Grasso.

Dit project is één van de projecten binnen de Spoorzone ’s-Hertogenbosch. De Spoorzone is een gebied in ontwikkeling met letterlijk en figuurlijk veel ruimte voor groei en vernieuwing, voor talent en ondernemerschap. Tussen grofweg het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de Gruyterfabriek aan de ene kant, en de Tramkade en het Essent gebouw aan de andere kant, bouwen Bossche stadsmakers aan een veelkleurig en dynamisch gebied.

Het voormalige kantoorpand van de Grasso staat al jaren leeg en is in het bezit van de gemeente. Het pand wordt de komende jaren door de Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) doorontwikkeld tot een centrum voor innovatieve en jonge bedrijven. Starters binnen de ICT-sector zijn de beoogde doelgroep. Voor D66 is het belangrijk dat ook het naastgelegen Boschveld Ambachtencentrum (BAC) wordt betrokken in de doorontwikkeling. D66 wil verder reductie voor huur voor startups in het bedrijvencentrum..

Oorsprong van het idee
  • Gemeenteraad
Resultaten & Speerpunten
Bereikt in afgelopen periode
Icons made by Freepik from www.flaticon.com
Secured By miniOrange