Content not available

The content you request is available in full for registered users only.

Please login for full access

World Skate Center
World Skate Center
D66 wil het World Skate Center in de Spoorzone behouden.
Thema
Sport
Soorten innovaties
  • Cultuur
  • Sport

D66 heeft vernomen dat het unieke World Skate Center binnen drie jaar dreigt te verdwijnen uit de IJzergieterij aan de Buitendijk. Daarmee dreigt niet alleen een unieke plek op losse schroeven komen te staan, ook dreigt de prille ontwikkeling van de urban scene in de Bossche Spoorzone daarmee een gevoelige klap te krijgen.

In de Spoorzone ontstaat met de komst van de Verkadefabriek en de Tramkade, de betrokkenheid van tal van culturele (waaronder Urban en Hiphop) initiatieven en de (toekomstige) ontwikkeling van het EKP terrein een unieke plek waar nieuwe cultuur, nieuwe economie, het nieuwe wonen en ontmoeten elkaar versterken. Het World Skate Center is mede van die unieke plek in ontwikkeling het kloppend hart, maar moet uiterlijk op 1 januari 2021 vertrekken uit de IJzergieterij aan de Buitendijk na een schikking met de vastgoedeigenaar.

D66 wil het World Skate Center graag behouden voor de stad. Het WSC past qua uitstraling uitstekend in de Spoorzone. Daarnaast is het ook een unieke sport waar op hoog niveau wordt getraind voor de Olympische Spelen van 2020. Het is daarom een belangrijke voorziening in onze stad die we moeten koesteren. D66 roept het college dan ook op om het WSC te behouden voor de stad en het liefst binnen de Spoorzone blijft” aldus fractievoorzitter Mike van der Geld.

D66 heeft daarom samen met PvdA en GroenLinks schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W.

Oorsprong van het idee
  • Gemeenteraad
  • Initiatief van D66
Resultaten & Speerpunten
Bereikt in afgelopen periode
Icons made by Freepik from www.flaticon.com